Baldır estetiği genellikle ince zayıf baldırlara hacim kazandırmak için yapılır. Eğer sınırlı bir alanda hacim kazanımına ihtiyaç varsa kişinin kendisinde alınan yağ greftleri kullanılabilir. Liposuction ile fazla bölgelerden alınan yağ dokusu gerekli işlemler sonrası baldırlarda ihtiyaç duyulan yerlere verilir. Bazen bu yağ dokusu özel koşullarda saklanır. Eğer ilk verilen yağlarda erime olursa saklanan (depo) yağ verilir bu işlem üç kez yapılabilir. Böylece kalıcı bir estetik sonuç elde edilir. Daha büyük ve belirgin bir değişim baldırlarda isteniyorsa baldır protezleri kullanılabilir. Baldır protezlerinin farklı şekil ve boyutları vardır. Göğüs ve kalça protezleri gibi baldır protezleri de sağlam fakat çok yumuşak silikondan yapılır. Patlamazlar veya sızmazlar. Protezler baldır fasyasının (kas zarının) altına dizlerin arkasındaki kırışıklıklar içindeki küçük bir kesi ile yerleştirilir. Yara iyileşince kolayca gizlenir. Genel anestezi altında baldır büyütme yapılır. İşlem yaklaşık 1,5 saat sürer. Bir vücut geliştirmeci değilseniz, normal olarak her bacakta bir seksi alt bacak elde etmek için bir baldır protezi yeterlidir. Vücut geliştiricilerde, gastrocnemius kasının 2 başını belirginleştirmek için baldır başına 2 protez gerekebilir. Kadınlarda baldır büyütme prosedürleri iç dizlere, dış uyluklara ve iç üst uyluklara liposuctionla beraber yapılabilir. Buralardan elde edilen yağ kök hücre transferi, yüz yağ grefti veya Brezilyalı kalça kaldırma ve büyütme prosedürleri için kullanılabilir.
Baldır Büyütme Ameliyatı Sonrası İyileşme
Ameliyattan sonraki ilk hafta için bir çift koltuk değneği önerilir. Her bacağında sadece bir protez bulunan çoğu hasta aynı gün eve gidebilir. Bacak başına 2 protez olan tüm hastaların 3 saat boyunca cerrahi merkezde kalmaları gerekir. Genellikle gizli dikiş kullanılır ve bu dikişler kendi erir. İlk günlerde koltuk değneği yararlı olur. İlk hafta özel sıkılaştırıcı korse daha sonra 3 hafta varis çorabı gibi sıkı bir uzun çorap giyilir. Baldır büyütme hastaları işlemden sonra bacaklarını 5-7 gün boyunca yüksekte tutmalıdırlar. Kısa yürüyüşler iyileşmeye yardımcı olur. Hastalar 8 hafta egzersiz yapmaktan kaçınmalıdır. Çoğunlukla yaklaşık 2 hafta içinde işine dönebilirler.
Riskler ve Komplikasyonlar (istenmeyen sonuçlar ) nelerdir?
Her ameliyat potansiyel riskleri beraberinde getirir. Ciddi komplikasyonlar nadir olmasına rağmen aşağıdakiler gibi riskler bilinmelidirler: belirgin yara izi olabilir özellikle cildi yatkın kişilerde, 1 ila 4 hafta ağrı, morarma, cerrahi bölge üzerinde ve yara etrafındaki duyu kaybı olabilir, protez kenarları belirgin olabilir, asimetri olabilir, sıvı birikimi (seroma ve hematom) gözlenebilir, enfeksiyon, kanama, kompartman sendromu, sinir ve damar hasarı, cilt nekrozu, protezin kayması olabilir, kapsül oluşabilir.